Kto sme

Je ťažké si predstaviť vhodnejšie prostredie na usporiadanie výstavy ako je scenéria prírodných a kultúrnych pamiatok - Château Bela. Vďaka bohatej výzdobe a nekonečnej panoráme sa kaštieľ v barokovom štýle stal miestom, kde vinice, umenie a architektúra žijú v dokonalej harmónii.

Hostia z celého sveta často navštevujú kaštieľ Château Bela, preto je našim zámerom  vytvoriť pre nich nezabudnuteľný zážitok prostredníctvom príjemného pocitu z tých najlepších pôžitkov.

Čo robíme

Château Bela je miestom, kde sa oslavujú experimenty a kreativita. Naším cieľom je sprostredkovať a zdieľať miestnu, regionálnu a medzinárodnú prácu umelcov s rozmanitou eklektickou verejnosťou. Spolupracujeme na medzinárodnej úrovni a rešpektujeme tradíciu, aby sme zdokonalili miestnu oblasť a zároveň spolupracovali s umelcami, umeleckými galériami z celého sveta, a tak nekonvenčne prezentovali zručnosť v alternatívnom historickom prostredí.

Prelistovať brožúru
Naše projekty

BÉLArt

BÉLArt je umeleckou intervenciou do dedičstva Château Béla, ktorej cieľom je podnietiť aktívny dialóg s našimi hosťami, priateľmi a obyvateľmi. Projekty majú za úlohu spojiť slovenský vidiek aj premosťovať teritoriálne siete do mestských centier ako Viedeň, Budapešť a ďalšie.

art

Aktuálny projekt: “Kým sme boli preč”

Projekt sa začal v roku 2021, keď bol Hotel Château Bela nútený zatvoriť svoje dvere z dôvodu lockdownu počas pandémie COVID-19. Keď bol zámok prázdny, prevzali ho štyria medzinárodne uznávaní umelci a “oživili” miesto na diaľku pomocou inštalácií. Výstava sa potom naďalej vysielala naživo prostredníctvom existujúcich CCTV kamier, kým sa hotel opäť neotvoril a nevrátil sa k bežnému biznisu.

Ukáž CCTV
O našich priestoroch
Fresco salón
Veľkosť 120 m² (12 m x 10 m)

Náš centrálny salón Fresco ponúka pohľad na historické zrekonštruované fresky typické pre klasicisticky maľované obdĺžnikové rámy a rozety umiestnené v rohoch stien. Tento salón je ideálny pre rôzne recepcie a vedie priamo na terasu Fresco s výhľadom do parku.

Orangerie
Veľkosť 148 m² (19,7 m x 7, 5 ) + Terrace 94 m² 

Naša Orangerie je veľká spoločenská sála v barokovom štýle s výhľadom na priestranný park kaštieľa. Miestnosť má veľké, vysoké okná orientované na juh, ktoré zabezpečujú dostatok prirodzeného svetla. Orangerie pódium s rozlohou 38 m² je vhodné na malé koncerty v exkluzívnej atmosfére.

Sála pre umenie – hala Béla
Size 520m² (40 m x 13 m)

Naším najväčším výstavným priestorom je hala Béla, ktorá má stropy vysoké 9 m a jej súčasťou je najmodernejšie osvetlenie. Tento priestor, situovaný pri našej ružovej záhrade, ponúka príjemný dialóg medzi veľkou budovou a prirodzeným prostredím.

 

Salón Gobelin
Veľkosť72 m² (12 m x 6 m) 

Tento salón s rozlohou 72 m² (12 m x 6 m) je ideálnym priestorom pre diskusie pri okrúhlom stole alebo kreatívne stretnutia mimo pracoviska. Gobelín na červenej stene a dva historické lustre visiace zo stropu vytvárajú pre vaše podujatie jedinečnú atmosféru.

Konferenčná miestnosť
Veľkosť(16,7 m x 9 m) 

Konferenčná miestnosť je pohodlný a flexibilný priestor na organizovanie formálnych alebo neformálnych stretnutí. Prepojená vstupná hala je svetlý a vzdušný priestor so sklenenými dverami otvárajúcimi sa na vnútorné nádvorie, ktoré umožňuje činnosti v interiéri a v exteriéri. Medzi ďalšie funkcie patrí stropný projektor, plátno, tabule a klimatizácia. Počet ľudí, do ktorých sa v tomto priestore pohodlne zmestí, závisí od povahy vašej činnosti a usporiadania stolov. accommodate depends on the nature of your activity and table set up.