+421-36-7577-600
reception@chateau-bela.com
Belá 1, 943 53, Slovakia

Városnézés

A Château Béla a festői Béla faluban található, Dél-Szlovákia déli részén, a Magyarországi határ közelében. A Château Béla mindössze 10 km-re található Párkány városától és Esztergom középkori városától. A régió számos lehetőséget kínál azoknak, akik aktívan élvezik a szabadidős tevékenységeket a természetben és a csendben. Kerékpározás, vadászat, lovaglás, városnézés a Duna mindkét oldalán rendelkezésre áll.

 • Esztergom +

  Esztergom

  ESZTERGOM, Magyarország (15 perc autóút):

  Esztergom városa Magyarország északi részén terül el, 46 kilométerre a fővárostól, Budapesttől. A város Komárom-Esztergom megyében található a Duna jobb partján, mely természetes határt képez Szlovákia és Magyarország között. Esztergom a 10. századtól a 13. század közepéig Magyarország fővárosa volt, mindaddig, míg IV. Béla ki nem hirdette fővárosként Budapestet.

  Esztergom a római-katolikus egyház, valamint a Magyar Alkotmánybíróság székhelye. A Keresztény múzeumban találhatók Magyarország egyházi gyűjteményei. A város legfőbb látványossága a Bazilika, mely egyben Magyarország legnagyobb temploma is.

 • Visegrád +

  Visegrád

  VISEGRÁD, Magyarország (30 perc autóút):

  Visegrád egy Pest megyei kis város, mely méltán híres a Dunakanyarra nyíló panorámájáról. A város a Duna jobb oldalán terül el Budapesttől északra. Lakosainak száma 1654. A város Corvin Mátyás reneszánsz stílusú nyári kastélyának maradványairól és a középkori fellegvárról híres.

  Visegrádot az először egy latin nyelvü oklevélben említik 1009-ben megyei városként (magas várat jelent).  A pusztító mongolok inváziója után 1242-ben a várost délebbre helyezték el. I. Károly király 1325-ben szülővárosát Visegrádot királyi székhellyé kiáltotta ki.  A mohácsi vereség és a királyság széthullása után Visegrád elveszítette a fontosságát.

  Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és a Cseh Köztársaság vezető politikusai létrehozták a Visegrádi négyek nevű együttműködést rendszeres politikai találkozók céljából.

 • Vadaš Thermal Resort Štúrovo +

  Vadaš Thermal Resort Štúrovo

  Vadas Thermalpark Párkány Fürdő Štúrovo (Párkány), Szlovákia (10 perc autóval):

  A párkányi Vadas fürdő egy népszerű termálvizes medence thermalpark, mely széles körű szolgáltatást nyújt. A kapacitásaval, különböző méretű medencékkel, fedett uszodával, számos büfével és sportlétesítményekkel ideális feltételeket kínál a pihenésre a víz és a nap szerelmeseinek.

  A szállodában 7 szabadtéri és 2 fedett medence található, beleértve a masszázsmedencét, az egész évben nyitva tartó szabadtéri medencét és egy egyedülálló, mesterséges hullámmedencét Szlovákiában.

  Štúrovo (Párkány) Szlovákia legdélibb városa, érdekes természeti környezetével vonzza a látogatókat. Itt kezdődik a Duna kanyarulatának lélegzetelállító kilátás a klasszicista bazilikára Esztergomban. A városban a Garam folyó a Dunába áramlik, kiváló feltételeket kínálva a kalandos utakra.

 • Budapest +

  Budapest

  BUDAPEST, Magyarország (1,5 óra autóút):

  Budapest történelme egy kelta településsel, az Aquincummal kezdődött, mely római fővárosává vált az akkori Alsó Pannóniának. A magyarok a 9. században foglalták el ezt a területet. Első városaikat a mongolok 1241-42-ben leverték. A megújult város a 15. század reneszánsz humanizmus kulturális központjává vált.

  A mohácsi csata és a 150 éves oszmán uralom után a város a fejlődés útjára lépett. A 18. és 19. század végére Budapest világvárossá vált. Úgyszintén az Osztrák-Magyar monarchia második fővárosa lett, egészen annak széthullásáig, 1918-ig. A történelem során Budapest az 1848-as forradalmak, a Magyar-Szovjet Köztársaság, az 1944-es Panzerfaust-művelet, az 1945-ös budapesti csata és az 1945-ös forradalom színhelye is volt.

 • Hajókázás a Dunán +

  Hajókázás a Dunán

  HAJÓKÁZÁS A DUNÁN:

  A Château Béla kastélyszálló Esztergom közvetlen közelségében helyezkedik el. A Duna folyó képezi az országhatárt Szlovákia és Magyarország közt. Ennek köszönhetően a folyó közvetlen vízi járatot nyújt Pozsony és Budapest között áprilistól egészen októberig. A dunai hajókázás festői útvonalat kínál a Habsburg építészetre és a dunai vízgyűjtő lenyűgöző természetére. Minden hajó érkezést és tágas teraszt kínál utasainak. A hajózás a Dunán egy felejthetetlen élmény, melyet szívesen megosztunk Önökkel.

Amennyiben kérdése van, kérem ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

+421-36-7577-600, +421-905-502-345, reception@chateau-bela.com