Cez víkend sme si pripomenuli 106. výročie potopenia slávneho zaoceánskeho parníka Titanic luxusnou večerou. Kultúrny, gastronomický, ale aj hudobný zážitok si nenechalo ujsť 70 hostí, pre ktorých bolo pripravené 10-chodové menu z rovnakých jedál, aké podávali cestujúcim prvej triedy na lodi snov v predvečer tragédie. Večer venovaný Titanicu sa u nás niesol v námorníckom štýle a rytme klasickej hudby. Hostí privítal moderátor večera, Michal Domonkoš alias kapitán Smith a pri vstupe dostali hostia „palubný lístok“ s menom pasažiera, ktorý sa plavil na lodi snov. Na záver večera sa dozvedeli viac o jeho osude. O hostí sa staralo šesť kuchárov, k jednotlivým chodom sa podávalo osem druhov vín z pivnice Château Béla. Na hostine sa použilo až 490 vínových pohárov a na stoloch nechýbali špeciality ako ustrice a lá russe, losos s mousseline omáčkou, pâté de foie gras či waldorfský puding. Súčasťou podujatia bola výstava najväčšej súkromnej zbierky predmetov Titanic v strednej Európe od Dariny Helíkovej, počas ktorej si hostia mohli pozrieť aj drevený model Titanicu a prvú knihu a noviny, ktoré o tragédii informovali.
Articles

Titanic
- Details
- Super User
- blog
- 17367